Hjalmar E AB

Glas

Laminerat dekorglas med integrerat tryck ger dina största idéer liv. Skapa unika miljöer med grafiska mönster, fotokonst eller frostat-glas-effekt som håller formen länge.

Varför Hjalmar E?

Hög kompetens
Egen design- och konstruktionsavdelning
Egen lamineringsugn
Kostnadseffektiva

Vi trycker med högsta kvalitet direkt på härdat glas som sedan lamineras. Det ger dig ett nytt och lättmonterat byggmaterial för nytänkande designlösningar där hög estetik samspelar med smart funktionalitet. Addera mer kreativitet till kontoret, offentliga miljöer, fasader eller kök och badrum.

Glamivision / intelligent glas

Intresset för produkter med glamiVision ökar starkt. Vi har valt att kalla vår lösning för just glamiVision, men andra benämningar är elektrisk film, intelligent glas, privacy glass och switchable glass. Med en av- och på knapp skiftar en vägg från klart till frostat glas. GlamiVision kan användas till avskärmning av bland annat mötesrum, behandlingsrum och privata rum.

Vi laminerar en elektrisk film mellan två glas som styrs med ström. Med strömmen på är glaset genomskinligt och när strömmen bryts blir glaset frostat och skyddar därmed från insyn. Vi kan även erbjuda en produkt som limmas fast på insidan av redan befintligt glas eller fönster som ger samma resultat som glamiVision.

Kontorsmiljö

Fasta väggar och skjutdörrar i laminerat dekorglas dämpar ljud och reglerar insyn. Det transparenta trycket ligger skyddat mellan två laminerade glas och låter ljuset sila igenom. Skapa unika mötesrum och kontorsmiljöer med skräddarsydda motiv. Vi levererar kompletta skjutdörrssystem med profiler för infästning, gångjärn, lås, laminerade designglas och montering på plats.

Kök

Till kök tillverkar vi stänkskydd som ett alternativ till kakel. Vi använder 6 mm härdat diamantglas för att uppnå bästa möjliga resultat. Detta glas tål värmen från spisen och är optiskt klart, helt utan gröna nyanser. Vi har en mängd färdiga motiv att välja mellan men du kan även välja ett eget motiv eller en bild att få tryckt på glaset.

Bad / toalett

Praktiskt och vackert. I våtutrymmen kan du täcka hela eller delar av väggen med laminerat dekorglas. Det är inte bara fint att se på, det är även hygieniskt och enkelt att rengöra. Glasväggar i badrum monteras kant i kant med kakel, därför kan man välja att även göra delar av en vägg. För duschdörrar med motiv ligger det transparenta trycket skyddat mellan två laminerade glas och kan ses både inifrån och utifrån.