Hjalmar E AB

Glas

Laminerat dekorglas med integrerat tryck ger dina största idéer liv. Skapa unika miljöer med grafiska mönster, fotokonst eller frostat-glas-effekt som håller formen länge.

Varför Hjalmar E?

Hög kompetens
Egen design- och konstruktionsavdelning
Egen lamineringsugn
Kostnadseffektiva

Vi trycker med högsta kvalitet direkt på härdat glas som sedan lamineras. Det ger dig ett nytt och lättmonterat byggmaterial för nytänkande designlösningar där hög estetik samspelar med smart funktionalitet. Addera mer kreativitet till kontoret, offentliga miljöer, fasader eller kök och badrum.

Glamivision / intelligent glas

Intresset för produkter med glamiVision ökar starkt. Vi har valt att kalla vår lösning för just glamiVision, men andra benämningar är elektrisk film, intelligent glas, privacy glass och switchable glass. Med en av- och på knapp skiftar en vägg från klart till frostat glas. GlamiVision kan användas till avskärmning av bland annat mötesrum, behandlingsrum och privata rum.

Vi laminerar en elektrisk film mellan två glas som styrs med ström. Med strömmen på är glaset genomskinligt och när strömmen bryts blir glaset frostat och skyddar därmed från insyn. Vi kan även erbjuda en produkt som limmas fast på insidan av redan befintligt glas eller fönster som ger samma resultat som glamiVision.

Kontorsmiljö

Fasta väggar och skjutdörrar i laminerat dekorglas dämpar ljud och reglerar insyn. Det transparenta trycket ligger skyddat mellan två laminerade glas och låter ljuset sila igenom. Skapa unika mötesrum och kontorsmiljöer med skräddarsydda motiv. Vi levererar kompletta skjutdörrssystem med profiler för infästning, gångjärn, lås, laminerade designglas och montering på plats.

Offentliga miljöer

I samarbete med konstnärer och arkitekter skapar vi extra dimensioner till det offentliga utrymmet genom att lägga till dekor vid tillverkning av glaspartier. Här ett bullerplank där du kan se ett träd i vårt dekorglas mellan två huskroppar. Bilden är från Trollhättan, Kvarteret Mars.

Offentliga miljöer

Här ser ni ett exempel på dekorglas som räckverk på tre plan av säkerhetsglas som harmoniserar mot vägg av stucco lustro(en exklusiv puts- och målningsteknik från Romartiden). Bilden är från Borås Kongresshus.